Naket, utlämnande, ärligt, öppet

Bloggen du just ska läsa i liknar nog inte många andra bloggar vill jag intala mig. Här är det en blandning av sött, surt, salt och beskt. Vi är fyra i min familj, fyra högst omaka individer som bakat den godaste kaka som finns, med några av de äckligaste ingredienser du kan tänka.
Ledord: ADHD, aspergers syndrom, ODD, ryggfraktur, diskbråck, kotkompressioner, ME, Fibromyalgi, Utmattningssyndrom, Husrenoveringskaos. Men också kärlek, ömhet, omtanke, respekt, mys, närhet, öppenhet, hjälpsamhet, ärlighet, förlåtande, förståelse.

Vi har livsviljan få ens skulle orka tänka på i ett så komplext läge! Och jag är förbannat stolt över min fina familj!

Varmt välkommen ska du känna dig!

måndag 15 oktober 2012

Det börjar bli mycket att bara blunda för.

Jag vet inte om det är dumhet eller blindhet eller om vi är naiva eller blåsta på riktigt...men någonstans går det här landet rakt mot sin egen begravning...oh vi är vänliga nog att bära vår egen kista och gräva graven själva.
Andra länder skrattar åt vår helt tappade inställning till invandringspolitiken. Vi stryker på foten och gör om hela vårt kulturella arv för att göra andra nöjda. För att inte kränka. För att vi är livrädda för att framstå som ett rashatande landsfolk. Rasister...hur utslitet är det begreppet. Rasist. Andas en enda undran, en fundering, en rädsla, en åsikt...och du är rasist.
Hur ska jag verkligen kunna lära mina barn vad skillnaden på rasism och kulturarv är när man ropar rasist till var och varannan människa idag.

Jag vill inte att mina barn ska serveras halalslaktat kött. Det handlar om djurens mående i min åsikt...inte om religonen. Jag äter kött själv men man kan dra den gränsen ändå.
Jag vill inte ha böneutrop här. Jag har vart i Turkiet. Tycker det är jättefint där...men då har jag ju också valt att resa dit och ta del av deras kultur. Vi behöver inte ha religionspåverkan offentligt alls för jämnlikhetens skull då. Ingen klockringning utåt (det kan ringa I lokalen), ingen dörrknackning, inga böneutrop och så vidare.

Jag tycker att vi ska hjälpa människor i nöd. Men vi ska prioritera de bostadslösa som redan finns.
Vi ska ta emot människor som tvingas fly, men det ska finnas krav som kommer med den hjälpen. Svenska språket är en prioritet. Vi ska inte behöva motivera till det. Det är en självklarhet.
Vi har svenska skitstövlar som får alldeles för låga straff. Det borde ändras på och i samband med det sätts ett krav att om man fått svensk hjälp som flykting och invandrare så förbrukar man den gästfriheten i samma stund som man begår brott grovt nog för fängelsestraff av någon grad. Man får helt enkelt inte stanna.

De lov vi har och de högtider vi firar fortsätter som en del av vårt kulturarv. Det finns inget tvång på det men ramarna kring dessa firanden ska definitivt inte laga begränsas med hänsyn och anpassning till att Sverige numera är så mångkulturellt.

Vuxenansvar och hur barnuppfostran ser ut här i Sverige är lika viktigt som att svenska språket prioriteras.
Detta begränsar konflikter och många missförstånd då barn i regel "lösdriver" från tidig ålder i regel som ansvarstagare till sina ännu yngre syskon. Det är iaf i detta området en ständigt pågående process från tidig morgon till relativt sen kväll. Inte sällan med trädgårdsvandalism, stulna leksaker, stenkastning och slagsmåk som utgång. Barnen vet inte skillnad på mitt och ditt och föräldrarna förstår antingen inte svenska, avsäger sig ansvaret eller gapar rasism. Hyresbolagen som hyr ut tar inte konflikten och skickar istället ut generella ordningsregler som rivs ner och kastas i svenskarnas brevlåda som svar.

Ytterligare en viktig sak är hur och var vi integrerar de människor som anländer hit. Vi måste sluta packa ihop alla på samma orter och i samma områden. Det skapar mer problem än man kan drömma om. Jag vet. Jag bor med ett "sånt" område vägg i vägg.

Vi måste markera orsaker, verkan och dess konsekventa följder. Vi kan inte fortsätta blunda, följa med och tiga.
Vi måste få en struktur på det tåg som nu blint skenar.

Varför denna plötsliga uppväckande ordutgjutning tänker många nu. Har Ellen gått och blivit rasist, Sverigedemokrat, gått med i Nationalsocialistik Front? Nej. Inget av det stämmer.
Men jag ser och hör människors stegrande oro som väcker skräck och panik och paniken leder till hat. Hat är farligt.
Eftersom inte politiker tar den här frågan seriöst nog och lyssnar och hör in på människor som redan finns i det här landet, o här vågar jag nog påstå att många tidigare invandrare håller med precis lika mycket, så blur det smygdiskussioner, rashat, mer rädsla och slutligen brister det och DÅ har vi allvarliga problem.
Det finns så många svenskar som fallit ur systemet sen Alliansen tog över...ramlat utan förvarningar och utan skyddsnät och sen lämnats där...dessa människor kommer sparka ifrån med att i bästa fall rösta aggressivt...i sämsta fall börjar grupperingar skapas och våldsamma protester planeras.

Skyldigheterna för Sverige är att klara ut att kunna se till alla som redan finns här och att hjälpa människor på flykt. Men vi har inga skyldigheter att lämna över hela vårat land på vägen.

Jag vill kunna stå och stolt tala om för mina barn att vi hjälper människor och ger dom en ärlig chans, men jag vill likväl kunna, med bestämd trygghet, säga att den som kommer hit och tar sig friheter och går över gränser, lagar eller inte gör de uppoffringar som krävs för anpassning och landsämja..det är individer vi inte låter stanna.
Jag vill kunna säga att så är det för vi är rädda om deras framtid. Att man kan få delar av en välfärd, men man kan inte kasta allt på "all in".

Jag brukar inte tiga...men den här debatten har jag väl inte blottat strupen i så tydligt innan.
Men av många olika anledningar finns en stegrande mängd oro i en bägare i livet häromkring...gränsen innan den oron rinner över är snart passerad så hag föreslår nog att vi hellre börjar föra en saklig debatt och tänka igenom saker.
Dvs INNAN det tar allt för panikframkallade vändningar.

Våga tänka framåt och inte bara på morgondagen. Då kan vi leva i trygghet i nutid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar